На Львівщині аграрії отримали понад 3 мільйони мікрогрантів на розвиток бізнесу

олія
Фото з відкритих джерел.

Тринадцять аграріїв Львівської області через «єРобота» (портал Дія) отримали мікрогранти. Зокрема 6 з них займаються молочним скотарством та 6 – вирощують зернові та олійні культури та одне господарство, яке вирощує ягідні культури.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що такі аграрії отримали позитивне рішення Державного центру зайнятості про надання грантових коштів в сумі 3 млн гривень на започаткування або розвиток бізнесу в рамках програми «Власна справа». З них уже профінансували 2,5 млн грн.

За словами директорки департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман, програма «Власна справа» стартувала в липні минулого року і можливістю отримати мікрогранти скористались 33 аграрії Львівської області. Тому тепер вони вже реалізовують свої бізнес-проекти, працюють, сплачують податки, створюють нові робочі місця. 

Тетяна Гетьман підкреслила, що за рік дії програми створено понад 60 нових робочих місць.

Про грантову програму «Власна справа» 

В ЛОВА зазначили, що за грантовою програмою «Власна справа» можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. 

Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 

Термін використання гранту: 3 роки. Повернення відбувається шляхом сплати податків та зборів, передусім за працевлаштованих осіб. В іншому випадку заявник повинен повернути залишок або всю суму разом.

Для того, щоб подати заявку на грант потрібно написати власний бізнес-план та подати усе через портал Дія. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що понад 600 учасників із громад Львівщини пройшли навчання з отримання грантів для власного бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: