У Рава-Руській відремонтували гуртожиток, де зможуть оселитись пів сотні вимушених переселенців

львівські вулички
Фото: Микити Печеника, ІА Дивись.info

Для вимушених переселенців у Львівській області облаштували ще 50 місць. Відремонтували гуртожиток професійного ліцею у Рава-Руській.

Про це розповіли у військовій адміністрації регіону у вівторок, 11 липня.

Так, на ремонт виділили 4 мільйони гривень із обласного бюджету. Облаштували 17 кімнат, залишилось закупити сюди меблі та побутову техніку.

У відомстві додають, що у планах відремонтувати й інші поверхи гуртожитку.

За даними Львівської ОВА, продовж 2022-2023 років спільно з донорськими організаціями та громадами на Львівщині створили понад 4,8 тисяч додаткових місць, а також покращили умови проживання для понад 1,6 тис переселенців.

Загалом на реновацію житла для ВПО залучили понад 983 млн грн, з яких 409,2 млн грн – обласний бюджет, 403,2 млн грн – донорські кошти, кошти громад – 162,7 млн грн, інші джерела – 7,9 млн грн.

Нагадуємо, наприкінці червня у Львівській області відремонтували ще дві будівлі, де тепер зможуть мешкати 104 людини, які евакуювались із зони бойових дій.

ВПО на Львівщині

Сьогодні в регіон вже евакуювались 257 тисяч людей з 24 лютого 2022 року, повідомляла місцева влада.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: