Зеленський зустрінеться з Байденом на саміті НАТО у Вільнюсі

1672059364-7939
Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: president.gov.ua

11 та 12 липня Вільнюсі (Литва) відбувається саміт Північноатлантичного альянсу (НАТО). Під час другого дня події Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з Президентом США Джо Байденом.

Про це повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу, у вівторок, 11 липня.

Зокрема Салліван зазначив, що 12 липня президенти матимуть можливість зустрітися та обговорити як США разом з союзниками готові надати довгострокові зобов'язання, щоб допомогти Україні захистити себе зараз та відбити майбутню агресію.

«Протягом дня буде опубліковано додаткові оголошення про те, як ці довгострокові зобов’язання будуть реалізовані. Це на додаток до історичної підтримки, яку Сполучені Штати Америки вже надали протягом останніх 16 місяців», — додав радник Байдена.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Президент України планує взяти участь у запуску Ради Україна-НАТО. Крім того, за його словами, цей саміт має наблизити Україну до НАТО.

Крім того, Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час пресконференції в Берліні повідомив, що його країна оголосить про виділення чергового пакету військової допомоги Україні на саміті Північноатлантичного альянсу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: