У поліції розслідують справу щодо отруєння собак на Сихові

собаки з архіву
Фото ілюстративне, з архіву редакції

Львівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактами загибелі собак на Сихові.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Там розповіли, що під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили повідомлення про отруєння собаки у Сихівському районі Львова та розпочали перевірку.

Крім того, 10 липня до відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2 звернулися дві львів’янки, собаки яких загинули. За словами власниць, тварин отруїли.

Тепер у поліції проводять розслідування та встановлюються причини загибелі собак.

Що передувало?

Раніше ми повідомляли, що 10 липня власниці собак, які постраждали від отруєння у Львові, написали заяви в Сихівський райвідділ поліції.

Як повідомила власниця однієї з постраждалих тварин Анастасія Андрес, наразі подано дві окремі заяви від двох потерпілих. Надалі постраждалі будуть наполягати на спільному розслідуванні даної справи. За словами жінки, після прогулянки в сихівському парку у неділю, 2 липня, собака Соля в конвульсіях, з диким виттям та піною з рота потрапила до лікарні.

Анастасія Андрес звернулася до власників собак, щоб бути пильними та не відвідувати місця, де уже були випадки отруєнь собак, адже це може коштувати життя вашому домашньому улюбленцю. 

Крім того, 23 червня в муках від отруєння загинула собака Джетта. Її власниця Катерина Подзігун, яка теж звернулась до правоохоронців, розповіла, що її собака отруїлась під час прогулянки в парку Івана Павла ІІ. За життя хвостатого боролись добу, всі ознаки і симптоми отруєння протитуберкульозними таблетками. 

Так, обидва рази постраждали тварини, яких вигулювали в парку імені Папи Римського Івана Павла II, що розташований в Сихівському районі. Зазначимо, що вигул собак в даному парку офіційно дозволений рішенням Львівської міської ради у 2019 році.

Підкреслимо, що отруєння тварини, згідно зі статтею 299 Кримінального Кодексу України, передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: