Українські художники покажуть у Львові історії про тварин, які страждають від війни

-2cdf33c5

Цієї суботи, 15 липня, у львівському сквері «На Валах» відкриють виставку картин «Тварини війни». На картинах будуть зображені реальні історії про тварин, які також страждають від війни. Презентує її творче об’єднання художників «НеВидумки», аби привернути увагу до проблем тварин в умовах бойових дій.

Про це розповіли організатори.

Виставка складається з 18 картин, які створили 11 художників із різних куточків країни.

«Цим проєктом ми хочемо донести хвилюючу проблему руйнування зоопарків, притулків, екопарків, ферм, а також знущань над домашніми тваринами через російську агресію в Україні. На виставці ми розмістимо банери з Qr-кодами, куди відвідувачі зможуть надсилати кошти. А після туру Європою, картини розіграють на онлайн-аукціоні», говорять в об'єднанні.

Виставка триватиме до 20 липня. Далі картини мандруватимуть різними містами України: Луцьк, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці, Одеса, Київ.

Після туру Україною, виставка поїде до галерей Варшави, Відня та Лондона. Всі кошти, виручені від продажу картин, шляхом проведення аукціону, скерують на підтримку благодійного фонду «Save pets of Ukraine».

Що відомо про екоцид в Україні?

Цим займаються російсько-окупаційні війська. За даними заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, дії військових рф на тимчасово окупованих територіях можуть привести до екологічної катастрофи.

З початку окупації вони неконтрольовано вирубують ліси. Маляр вважає, що це призведе до катастрофічних наслідків для екології України.

Натомість у Запорізькій області через повномашстабне російське вторгнення знизився рівень води у річці Дніпро, а також на каховському водосховищі. Це свідчить про екологічну катастрофу, вважають у місцевій військовій адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: