У Європі досі чекають на дозвіл США на навчання українських пілотів на F-16 – ЗМІ

Untitled
Фото: informator.ua

Тренування українських військових на винищувачах F-16, які обіцяла організувати коаліція європейських країн, не розпочинаються без офіційного дозволу Вашингтона

Про це з посиланням на американських і європейських посадовців 14 липня пише Politico, передає сайт Гордон.

За їхніми словами, понад десяток європейських країн, які зобов'язалися навчати українських пілотів, все ще очікують, що Держдепартамент США підпише офіційний запит на передавання посібників з експлуатації, льотних тренажерів та інших матеріалів, пов'язаних із винищувачами американського виробництва.

Представник Пентагону заявив виданню, що запит "все ще розглядають". Начальник відділу закупівель американського міністерства оборони Вільям Лаплан повідомив журналістам, що Пентагон має переконатися у наявності всіх технічних посібників, пакетів даних і планів супроводу. У Держдепі відмовилися від коментарів.

"Наразі немає жодних підстав вважати, що США зрештою не дадуть "зелене світло". Проте запити європейців уже перебувають у стадії розгляду протягом кількох тижнів", – пишуть автори статті, зазначаючи, що міжвідомчий процес передавання військових технологій, особливо таких передових, як винищувачі, нерідко триває довго.

Нагадаємо, що Данія готова передати Україні винищувачі F-16.

Читайте також: «Щоби було 10 збитих ракет з 10, потрібен F-16», - речник Повітряних сил ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: