Був у вкрай важкому стані: львівські медики врятували підлітка, котрий ледь не втопився в озері

359731995_126534987159654_4247509272679134085_n
Фото: "Охматдит"

У Львові медики виходили 12-річного хлопчика із Новояворівська. Він опинився у лікарні у вкрай важкому стані після того, як ледь не потонув, купаючись в озері.

Про це розповіли на сторінці обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Там кажуть, що Святослава, ймовірно, зловила судома в ногах і дитина пішла під воду. До шпиталю 12-річний хлопець поступив у вкрай важкому стані із діагнозом - утоплення у прісній воді.

Уже через 2 хвилини занурення в прісну воду у кров переходить біля 50% води від аспірованої. Значно пізніше вода проникає в кров із шлунка та кишківника, пояснюють медики.

«Святослав поступив із сатурацією 70 із нестабільною гемодинамікою. Ми підтримували серцево-судинну діяльність. Був набряк легень і РДС 3-го ступеня. З легень санувалась велика кількість кровянисто-пінистої мокроти. У Святослава була клініка катехоламінового шоку. Нам вдалося це все скорегувати. Була важка гіпокоагуляція, тобто наявна кровотеча із інтубаційної трубки та кров'янисті виділення із прямої кишки. Сьогодні хлопця зняли зі штучної вентиляції легень», — розповіла завідувачка відділення реанімації Віра Приймакова.

Святослав пережив гіпоксію, тобто тривале кисневе голодування. Це усе впливає негативно на мозок та на інші органи. Медикам вдалось стабілізували стан дитини. Зараз вже є позитивна динаміка з боку легень.

Нагадуємо, львівські хірурги сформували анус немовляті з Умані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: