На Сихові міняють аварійний водопровід, якому понад 40 років

1-d12c55b1
Фото: ЛМР

У Львові, на вулиці Трильовського, міняють аварійний водопровід. Тут тривають роботи із заміни 200 метрів старої стальної труби на нову поліетиленову діаметром 200 мм.

Про це розповіли у комунальному підприємстві «Львівводоканал» у понеділок, 17 липня.

Як пояснює Володимир Білинський, заступник головного інженера з експлуатації та ремонту водопровідних мереж ЛКП, при проведені робіт із заміни трубопроводів важливою є не лише протяжність труб, а саме аварійність ділянки, адже заміна навіть 50 м старої труби в потрібному місці дозволяє уникнути втрат води.

За його словами, ділянка на вул. Трильовського, 28-33а, на Сихові була визначена як одна з таких критичних.

Складність робіт із заміни мережі на вул. Трильовського полягає в тому, що є дуже багато ручної роботи, у зв’язку з великою кількістю різних комунікацій поруч: зокрема, електричні кабелі, телефонні мережі, теплотраси, газові мережі. Тому всі розкопки доводиться робити вручну. А після прокладання мережі її потрібно буде промити, продезінфікувати, взяти зразок води на хіміко-бактеріологічний аналіз, і тоді вже можна вводити в експлуатацію.

«Трубопровід на цій ділянці був прокладений у 80-х роках. За минулі роки тут ліквідували 8 витоків, зокрема, був витік води на проїжджу частину, фіксувались часті скарги від мешканців. Нова поліетиленова труба, яку зараз тут прокладаємо, мала б прослужити близько 80 років та забезпечити якісне і надійне водопостачання», — пояснює Ярослав Гарасимчук, керівник ремонтно-експлуатаційної дільниці Сихівського району ЛМКП «Львівводоканал».

Важливо, що ця ділянка покриває великий ареал: 12 багатоповерхівок живляться водою від цієї труби.

Аби мешканці не відчували незручностей через відсутність води, зараз водопостачання відбувається по старій трубі. Як тільки роботи будуть завершені і зроблено переврізку, стара ділянка труби буде виведена з експлуатації, і вода до помешкань містян постачатиметься по новій ПЕ трубі, що позитивно вплине і на якість водопостачання.

Нагадуємо, у Рудно прокладають другий додатковий водопровід. Це допоможе збалансувати тиск води на проблемних вулицях та покращити якість послуг з водопостачання у селищі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: