Якою є ситуація в енергосистемі України станом на 17 червня

енергетика
Фото ілюстративне: F3.DE

У Міністерстві енергетики України (Міненерго) повідомили, якою є ситуація в Україні в енергосистемі в понеділок, 17 липня. 

Про це розповіли в телеграм-каналі міністерства.

Зокрема там зазначили, що генерація повністю покриває споживання, а один з енергоблоків на АЕС вийшов з планового ремонту на три дні раніше та додав енергосистемі 1000 МВт потужності. 

За інформацією Міненерго, триває наймасштабніша за часи незалежності ремонтна кампанія в енергетиці, яка відбувається в межах підготовки до нового опалювального сезону.

Ситуація в прифронтових областях

У міністерстві розповіли, що триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріли залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. На Донеччині внаслідок обстрілів знеструмлювалися 14 населених пунктів і одна шахта, ведуться відновлювальні роботи. Там працюють ремонтні бригади, де є можливість.

Наслідки підриву дамби Каховської ГЕС

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів.

Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Ситуація на Запорізькій АЕС

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,43 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Ситуація в інших регіонах

Через негоду знеструмлені 4 населених пункти в Чернівецькій області. Також внаслідок технологічних порушень залишається без світла частина споживачів у Дніпропетровській та Сумській областях.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що українців просять економити світло у вечірній час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: