«Відпрацьована схема»: у Львові шахрай видурив у 88-річної жінки гроші

шахрайка

У Львові затримали чоловіка із підозрою у шахрайстві. Напередодні він ошукав літню городянку, вигадавши історію про термінову операцію, яка буцімто необхідна її онуці.

Про це розповідають у регіональному управлінні поліції 17 липня.

Там кажуть, що 88-річна львів'янка передала незнайомцю, який представився товаришем її сина, 6,5 тисяч гривень нібито для проведення термінової операції її внучці, яка проживає в іншому місті.

«Невідомий чоловік зустрів бабусю на вулиці, представився товаришем її сина та повідомив, що її внучці необхідні кошти для проведення термінової операції. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і передала незнайомцю грошові кошти у сумі 6,5 тисяч гривень. Під час розмови жінка сама повідомила шахраю, який ставив їй «правильні» запитання, інформацію, яку він використав для того щоб ввести її в оману», — повідомляють правоохоронці.

Невдовзі жінка зателефонувала до сина, який проживає у Тернополі та з’ясувала, що проведення операції для внучки не планується і насправді вона стала жертвою шахрая.

Виявилось, що до злочину причетний 33-річний мешканець Краматорська, котрий тимчасово мешкає у Львові.

Фото поліції

Відомо, що він вже притягувався до кримінальної відповідальності. Нині чоловікові загрожує обмеження волі до 3 років.

Це непоодинокі історії шахрайства у Львові за схожою схемою. Наприкінці березня нинішнього року 37-річний чоловік обікрав пенсіонера. За даними регіонального управління поліції, 75-річний чоловік віддав шахраєві 2,5 тис. євро, нібито на операцію доньці, яка потрапила у ДТП.

За такою ж схемою діяв 17-річний підліток, видуривши у літньої львів'янки понад 7 тисяч доларів. У поліції заявили, що це сталось на початку квітня.

Шахрайство на Львівщині

У червні в регіональному управлінні поліції розповідали, що від початку нинішнього року у Львівській області викрили 90 людей, яких підозрюють у шахрайстві. Там також назвали найпопулярніші шахрайські схеми в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: