Львів — у п'ятірці міст, де відкрили найбільше продажів у житлових комплексах, — дослідження

житло5

Закарпаття й Ужгород зокрема є беззаперечним лідером з відкриття продажів у ЖК, які продавалися до Великої війни: реалізація квартир здійснюється в понад 98% об’єктів.

Про це ІА Дивись.info повідомила директорка із розвитку бізнесу в ЛУН Олена Унаньян.

До п'ятірки регіонів з найбільшою долею відкритих продажів також входять:

  • Івано-Франківська область,
  • Тернопільська область,
  • Черкаська область,
  • Чернівецька область (продажі відкриті у 96% ЖК),
  • Львів, де реалізується понад 93% ЖК.

«Ужгород входить до 3 регіонів з найбільшим зростанням середньої мінімальної ціни м2 в новобудовах — з початку воєнної агресії вона збільшилася на 75% у гривні. За цим показником лідирує Львів, де середня мінімальна ціна м2 зросла на 79%, а на другому місці — Івано-Франківськ із приростом у 78%. Для порівняння: в Києві середня мінімальна ціна додала лише 33%, що є співмірним зі зростанням курсу долара», — підкреслила вона.

Крім того, починаючи з 24 лютого 2022 року Закарпатська область входить до п'ятірки регіонів з найбільшою кількістю нових ЖК.

Лідером за цим показником є Львів, де розпочалися продажі у 52 ЖК, на другому місці — Тернопіль (продажі розпочалися у 25 ЖК), третє місце розділили між собою Ужгород, Івано-Франківськ та Київська область (без урахування Києва) - по 16 нових ЖК.

Раніше ІА Дивись.info розповідала, що ціни на житло у новобудовах зростають, попри те, що у країні війна. У Львові та Львівській області середня вартість квадратного метра за рік підскочила на 82,7%, тобто до 45,7 тис грн.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: