На Львівщині відбувся веломарафон: його вперше здолав спортсмен на хендбайку

image - 2023-07-18T155012.805
Фото: пресслужба ЛОВА

У неділю, 16 липня, на Львівщині відбувся феломарафон Gran Fondo. Цього року його вперше здолав 37-річний майстер спорту України Павло Баль на своєму хендбайку. Раніше спортсмен переніс ампутацію кінцівок, тому пересувається на колісному кріслі.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської військової обласної адміністрації (ЛОВА).

Там розповіли, що участь у велоперегонах взяли понад три сотні велосипедистів. Учасники їхали дорогами Львівського та Дрогобицького району, де здолали 85 кілометрів. Організували перегони Lviv Bicycle Club за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Серед учасників був і Павло Баль. Йому вдалося здолати 85 кілометрів Павлові за 2 години 35 хвилин 30 секунд.  Павло вже кілька років займається паралімпійським спортом, його основні дисципліни – біатлон та лижні перегони. У 2021 році він став чемпіоном світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

«Траса була важкою, дистанція доволі довга. Відстав від лідера перегонів лише на 25 хвилин, тож результатом на загал задоволений. Для мене це контрольний старт перед міжнародними змаганнями – чемпіонатом світу з велоспорту серед параспортсменів. Він відбудеться у серпні. Щоб потрапити туди, їздив у Бельгію на етап Кубку світу. Заробив там перші бали, а також пройшов медкомісію, яка є обов’язковою для паралімпійських чемпіонатів, щоб визначити свій клас та змагатись у рівній конкуренції», – розповідає спортсмен.

Підкреслимо, під час веломарафону Gran Fondo зібрали 150 тисяч гривень для Збройних сил України. Їх перерахують у фонд «Повернись Живим». 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 16 липня, у Львові відбувся «Run the World. Львівський напівмарафон». Бігуни постали перед вибором дистанції: 3, 10 чи 21 км. Одна з них була благодійною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: