Росія завдала наймасовішого ракетного удару по Одесі з травня 2022 року (фото)

укп

Вночі 18 липня російська армія атакувала Одесу шістьма ракетами «Калібр». Таких масованих обстрілів Одеси не було з травня 2022 року.

Про це повідомляє ОК «Південь».

За даними командування «Південь» Збройних Сил України, по Одесі вночі було випущено шість крилатих ракет «Калібр». Усі ракети було збито. Перед ракетним ударом російська армія запустила кілька хвиль дронів-камікадзе. З них 21 дрон був збитий на підльоті до Одеси, ще чотири – на Миколаївщині. Таких масованих обстрілів Одеси не було з травня 2022 року, коли по місту кілька разів запускали крилаті ракети.

В Одесі були пошкоджені - уламками збитих ракет та вибуховою хвилею - об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений. У Миколаєві дрон влучив у промисловий об'єкт.

Удари по Одесі та Миколаєву є доказом того, що країна-терорист, зриваючи зернову угоду, хоче поставити під загрозу життя 400 млн осіб у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський надіслав листи турецькому лідеру Реджепу Тайїпу Ердогану та генеральному секретарю Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі, тобто без Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: