У львівському офіс-центрі спорудять укриття, як в Ізраїлі

офіс
Фото: ЛМР

У Львові вперше облаштують безпечні кімнатиза ізраїльським зразком. Вони з'являться в офісах на перехресті вулиць Стрийська-Наукова.

Про це розповіли у міській раді 18 липня.

Про яке укриття йдеться?

Ізраїльський «мамад» – форма сховищ, що дозволяє людям швидко убезпечитися всередині будівлі, не спускаючись у підвальні приміщення. Як повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, такі безпечні кімнати мають з’явитися у офісах біля озера на вулиці Стрийській.

«На другому березі озера компанія «Asgard investment» продовжить реалізовувати свій проєкт, який власне розпочався з облаштування озера. Саме тут ще будуть збудовані офіси з приміщеннями громадського призначення на перших поверхах - магазинами, закладами харчування та іншими інфраструктурними функціями. І от саме у трьох таких будівлях передбачили безпечні кімнати-укриття, на кшталт ізраїльських», – розповів головний архітектор Львова.

За інформацією проєктантів, на одному поверсі в офісі працюватимуть близько сорока людей. На кожну людину передбачили по 0,6 квадратного метра в безпечній кімнаті.

Периметр укриттів буде з посилених залізобетонних конструкцій. Вони розміщатимуться в центрі будівель на усіх поверхах, кожен з яких сполучать безпечною сходовою кліткою - теж із посилених залізобетонних конструкцій для евакуації людей безпосередньо на вулицю.

Читайте також: Укриття в районі парку Франка у Львові: використані шприци, залишене взуття і пластиковий манекен

Всередині кімнати забезпечать:

  • електричними конвекторами з резервним живленням;
  • вентиляціями з резервним живленням;
  • установками з регенерації повітря;
  • кулерами з питною водою.

Водночас забудовник наголошує, що працівники цих офісів та відвідувачі бізнес-набережної зможуть використовувати також повноцінні укриття звичного типу в сусідніх будівлях.

Ввести в експлуатацію будівлі із безпечними кімнатами планують вже наступного року.

Укриття у Львові

Всі укриття у Львівській громаді повинні бути відкритими повсякчас. Таке рішення ухвалили на міській комісії з надзвичайних ситуацій у четвер, шостого липня після того, як росіяни атакували житловмий будинок, коли загинули 10 людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: