У Львівському перинатальному центрі від грудня зібрали понад 270 літрів молока для немовлят

грудне молоко
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

За більше як пів року у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі зібрали 270 літрів у банк грудного молока для немовлят.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації (ЛОВА).

Зокрема там розповіли, що такий банк відкрили у грудні минулого року. 

Гендиректорка перинатального центру Марія Малачинська розповіла, що  з банком співпрацюють 24 донорки, а від початку його діяльності вдалося зібрати 270 літрів грудного молока. За її словами, найбільшу кількість молока отримали діти, які перебували у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей.

Також в ЛОВА зазначили, що нещодавно до перинатального центру завітала представниця польської Фундації банку грудного молока Іоанна Кокот, яка ознайомилася з діяльністю банку грудного молока в області.

Підкреслимо, що вона є також координаторкою проєкту «Підтримка і популяризація виключно грудного годування, а також відповідних практичних дій, що стосуються правильного харчування немовлят та малих дітей українських та польських матерів у кризових умовах в Польщі», тому підтримує діяльність банку грудного молока (БГМ) перинатального центру з моменту його відкриття.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські лікарі пересадили нирку дівчинці, яка мала рідкісну хворобу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: