Європарламент звернувся до МКС видати ордер на арешт Лукашенка

Лукашенко

Депутати Європейського парламенту просять в Міжнародного кримінального суду (МКС) видати ордер на арешт самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це йдеться у доповіді про відносини Європейського Союзу з Білоруссю, яку оприлюднили у вівторок, 18 липня.

Зокрема там євродепутати вказазують про те, що Білорусь несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні у зв’язку з війною, та злочини, скоєні в Україні. Тому якщо Міжнародний кримінальний суд вже видав ордери на арешт президента рф владіміра путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, то суду слід розглянути можливість видачі аналогічного ордера на арешт Лукашенка.

Крім того, в європарламентарі закликають інші інституції Європейського Союзу та держави-члени вжити всіх необхідних заходів на міжнародному рівні, щоб уможливити кримінальне переслідування білоруських політичних і військових лідерів, відповідальних за злочини проти людяності та геноциду.

Таким чином, Рада ЄС також повинна розширити список білоруських і російських осіб, на яких поширюються санкції ЄС, щоб обмеження поширювались і на тих, хто причетний до примусової депортації українських дітей.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Європейський суд відхилив позов, який росія раніше висунула проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: