На львівському квазікільці запрацюють світлофори, щоби зменшити затори

IMG_7244
Фото: ЛМР

У Львові готують до запуску світлофор на перехресті вулиць Шевченка – Левандівська – Залізнична. Наразі він запрацює у тестовому режимі.

Про це повідомили у комунальному підприємстві «Львівавтодор».

В ЛКП кажуть, що найближчим часом будуть тестово запускати два вузли

«Щодо третього світлофорного вузла, який розташовується на перехресті вул. Левандівської і проєктованої вулиці між вул. Залізничною і вул. Левандівською, то його доцільно залишити в режимі жовтого миготіння», — вважають там.

Як переконані на підприємстві, увімкнення світлофорів на квазікільці вплине на зменшення заторів на вулиці Шевченка. Оскільки:

  • Зменшаться черги на вул. Єрошенка, а також на вул. Шевченка в напрямку із центру. Вони матимуть свою фазу руху, відповідно автомобілі, які будуть виїжджати з квазікільця і повертати наліво, не блокуватимуть рух транспорту з центру міста.

При цьому варто розуміти, що будуть невеличкі затримки в русі на виїзді з квазікільця для тих автомобілів, які роблять лівий поворот на вул. Шевченка, оскільки вони пропускатимуть в іншій фазі руху автомобілі, які їхатимуть вул. Шевченка.

  • Світлофори на квазікільці та на перехресті вул. Шевченка – Єрошенка працюватимуть у режимі координованого керування «Зелена хвиля». Її матимуть автомобілі, які будуть рухатися вул. Шевченка з центру міста. Тобто, якщо машина рушила на зелене світло на перехресті вул. Шевченка – Єрошенка, вона не зупиняючись проїде квазікільце в сторону Рясного.
  • Скоротяться затримки транспорту на вул. Шевченка зі сторони Рясного. Автомобілі, які на вул. Шевченка зі сторони Рясного здійснюють правий поворот на квазікільце, матимуть свою фазу руху і не конфліктуватимуть з транспортними засобами, які здійснюють лівий поворот з вул. Шевченка, тобто їхній рух пришвидшиться.

Нагадуємо, вулицю Шевченка у Львові, третій етап ремонту якої тривав майже два роки, відкрили для проїзду наприкінці травня нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: