У Львові збережуть «Торфовище Білогорща»: суд відмовив у позові кооперативам

торфовище Білогорща 3_1
«Торфовище Білогорща». Фото: ЛМР

У середу, 19 липня, Львівський окружний адміністративний суд відмовив у задоволені позову гаражним кооперативам, які домагалися скасувати рішення Львівської обласної ради про створення «Торфовище Білогорща».

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Там розповіли, що рішення ЛМР про створення заказника залишається чинним.

Що передувало?

За інформацією Львівської міськради, у 2017 році створення заказника на Білогорщі ініціювали активні львів’яни. Тоді ЛМР підтримала петицію мешканців, надала згоду на створення торфовища та передала землю Львівській обласній раді, яка і створила ландшафтний заказник місцевого значення «Торфовище Білогорща».

Однак представники колишньої Рясне-Руської сільради напередодні створення Львівської громади роздали новоствореним автогаражним кооперативам 58 гектарів унікальних земель заказника і тепер за цю територію тривають суди.

Як зазначили в ЛМР, місцеві активісти тривалий час домагались юридичного охоронного статусу цієї території, і лише у 2019 році офіційно був створений ландшафтний заказник місцевого значення «Торфовище Білогорща» із площею 92 гектари. Тоді відповідні рішення підтримала й міськрада Львова.

Про заказник

«Торфовище Білогорща» - ландшафний заказник, який розміщений у Залізничному районі Львова. На його території розташовані унікальні торфово-болотні комплекси.

За результатами досліджень фахівців львівських наукових установ, тут ростуть 42 види рідкісних рослин та зафіксовані місця поширення 25 видів тварин.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що суд задовольнив апеляційні скарги Держмитслужби й Фонду державного майна України щодо відсутності підстав додати будівлю Львівської митниці до об'єктів малої приватизації, які можна викупити. Тому приміщення, де функціонує Львівська митниця і яке є пам'яткою культурної спадщини місцевого значення, залишиться у державній власності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: