У Львові попрощаються з двома воїнами, які загинули на фронті

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У четвер, 20 липня, у Львові попрощається з двома українськими військовими, які загинули на війні: Володимиром Дитюком та Віталієм Горошенком.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там зазначили, що чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла, а об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисників на Личаківському кладовищі. 

Ким були українські воїни

Володимир Дитюк

Володимир Дитюк (19.09.1985-16.07.2023) Фото: ЛМР

Володимир Дитюк народився в селі Крехів Львівської області.

Навчався у Крехівському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступеня Жовківської міської ради Львівського району Львівської області. Після завершення навчання проходив строкову службу у військовій частині А0474 Збройних Сил України.

Працював у будівельній сфері. У вільний від роботи час займався рибальством та полюбляв походи на природу.

Впродовж 2014-2015 років захищав Батьківщину у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. За захист суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Володимира Дитюка залишилися дружина, донька, мати, дві сестри, двоє братів, хрещений син та племінники.

Віталій Горошенко

Віталій Горошко (21.09.1978-12.07.2023). Фото: ЛМР

Віталій Горошко народився у Львові.

Навчався у ліцеї №21 Львівської міської ради. Професійно-технічну освіту здобув у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» (колишнє Середнє професійно-технічне училище №64) за спеціальністю «столяр».

Займався підприємницькою діяльністю. У вільний час полюбляв займатися рибальством.

Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини до лав 25-ї повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Боронив Україну на східному напрямку.

У Віталія Горошенка залишилися дружина та три доньки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в суботу, 15 липня, у Львові попрощалися з українським воїном Олександром Лізуновим, який загинув, виконуючи бойові завдання на східному напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: