14-річний українець очолив міжнародний рейтинг картингістів

image-710x355@1.5x
Фото: Автомобільна Федерація України

Нещодавно міжнародний офіційний рейтинг спортсменів з картингу (FIA International Karting Ranking (IKR)) оновив список лідерів. Серед усіх 12 категорій, які приставлені в списку, перше місце посів український 14-річний гонщик Олександр Бондарев.

Про це повідомили в Автомобільній Федерації України.

Там розповіли, що нещодавно Олександр здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії «Champions of the Future» у Кремоні (Італія), що значно вплинуло на результат рейтингу FIA IKR. Адже він став №1 не тільки у своїй категорії «OK Junior», а й лідером у загальній таблиці.

У Автомобільній Федерації підкреслили, що український гонщик готується до фінальної і головної боротьби за титул Чемпіона Європи 2023, яка відбудеться наприкінці липня. Поки спортсмен лідирує у Чемпіонаті і значно випереджає конкурентів по очках після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії.

Що відомо про юного гонщика

За інформацією Автомобільної Федерації, Олександр Бондарев - український картингіст, який виступає у категорії «OK Junior» у складі професійної картингової команди Kart Republic. Професійно займатися картингом він почав ще з п’яти років, а в сім вже був наймолодшим Чемпіоном України з картингу.

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу Чемпіона серії WSK Super Master Series, а в кінці квітня на піку своєї карʼєри Олександр потрапив у тяжку аварію і пів року проходив лікування з 10-ма операціями та реабілітацію. Проте вже під кінець сезону пілот феєрично повернувся на подіум.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що спортсмен з Львівщини виборов «бронзу» на міжнародному турнірі з вільної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: