Міністр культури Олександр Ткаченко написав заяву про відставку

ткаченко12
Фото ілюстративне

У четвер, 20 липня, Міністр культури України Олександр Ткаченко подав у відставку з посади. Він це зробив до звернення Володимира Зеленського, який запропонував прем’єр-міністру Денисові Шмигалю замінити Олександра Ткаченка на посаді міністра культури та інформаційної політики.

Про це повідомив Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що написав заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Ткаченко зауважив, що це зроби ще до звернення Президента.

«Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди - це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього. І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших», - додав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію про звільнення Олександра Ткаченка. Тоді він не бачить цьому підстав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: