Може керувати мотоциклом: у Львові воїн, який втратив на війні руку та ногу, отримав протези

360117224_605105708426516_7593884322332510082_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

26-річний Роман Василюк родом з Житомирщини. На війні чоловік втратив руку та ногу. Однак у Львові отримав біонічні протези, які допомагають йому повернутися до звичайного життя. 

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Льова.

Там розповіли, що Роман втратив кінцівки на фронті, де перебував у найгарячіших точках Сходу. Тоді він служив у війську водієм-гранатометником. Одного разу біля військового влучив снаряд, який пошкодив йому руку та ногу. Після цього кінцівки довелося лікарям ампутувати.

Далі були реанімація у Дніпрі та тривале лікування в Києві. Згодом воїн прибув до Центру Незламні у Львові, де йому встановили протези. 

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Тепер замість руки в чоловіка біонічний протез, за допомогою якого він може навіть зав’язувати шнурки на взутті. А також він може керувати мотоциклом та робити інші справи.

«Не так швидко і не так функціонально, але я не бачу ніяких, скажімо так, перешкод. Я вдячний за все те, що я зараз роблю. Я можу гратися з дитиною, я допомагаю дружині. Я можу щось побутове робити на кухні, вдома, біля будинку. Їздити на машині і мотоциклі», - поділився своїми враженнями Роман.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові врятували від ампутації ногу захисника. Лікарі перекрили дефект шкірою зі спини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: