Вступна кампанія 2023: сьогодні стали відомі результати додаткової сесії НМТ

Dyzajn-bez-nazvy-2023-06-23T233224.241
Фото ілюстративне: Canva

У вівторок, 25 липня, вступники, які писали додаткову сесію Національного мультипредметного тесту (НМТ), можуть дізнатися свої результати. 

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Зокрема там зазначили, що результати розміщено в персональних кабінетах абітурієнтів. 

«У вкладці "Результати" також доступна опція формування Інформаційної картки учасника НМТ, необхідної для вступу до закладів вищої освіти України», – зазначили в УЦОЯО.

Крім того, там додали, що якщо ж учаснику НМТ потрібно подати до закордонного закладу освіти оригінал документа, після офіційного оголошення результатів він може замовити витяг з відомостей результатів НМТ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що потрібно знати про вступну кампанію 2023.

Зарахування до ВНЗ

У 2023 році реєстрація заяв від вступників триватиме до 31 липня. Після того, як ви подали заявки до університету, залишається очікувати на результати. В цей час відбувається формування рейтингових списків та надання вступникам рекомендацій до зарахування: спочатку на бюджет, а тоді - за контрактом. Перші мають з’явитися в електронному кабінеті до 5 серпня. 

Тоді таким абітурієнтам необхідно подати документи на бюджет до 8 серпня. А офіційне зарахування їх на навчання до університету відбудеться до 10 серпня. Після цього проходитиме процес переведення на вакантні бюджетні місця до 18 серпня та зарахування на контракт до 30 серпня.

Які спеціальності найбільше обирають абітурієнти у Львівському університеті

За даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО, цього року Львівський університет посів друге місце серед лідерів вступної кампанії 2023.

Станом на 24 липня до Львівського національного університету імені Івана Франка подано понад 11 тисяч заяв. Найпопулярнішими серед абітурієнтів ЛНУ ім. Івана Франка є економічний факультет, факультет іноземних мов, юридичний факультет, факультет електроніки та компютерних технологій, факультет міжнародних відносин та філософський факультет.

Крім того, в університеті підкреслили, що цьогоріч Топ-5 спеціальностей за кількістю заяв виглядає так: 

  • «035 Філологія», 
  • «081 Право», 
  • «053 Психологія», 
  • «122 Комп’ютерні науки»,
  •  «073 Менеджмент»,
  •  «291 Міжнародні відносини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: