Білорусь та Росія не братиме участь в Олімпійських іграх

2016-06-24-olympic-cities-thumbnail
Олімпійський прапор / olympic.org

Міжнародний олімпійський комітет не запросив росію та білорусь на Олімпійські ігри-2024, що відбудуться в Парижі. Спортсмени цих країн не зможуть виступати на Олімпіаді під національними прапорами.

Про повідомили на сайті МОК у середу, 26 липня.

Під час церемонії президент МОК Томас Бах вручив запрошення 203 країнам, проігнорувавши росію та білорусь.

Відсутність запрошення означає, що російські та білоруські спортсмени не зможуть виступати на Олімпіаді-2024 під своїми прапорами.

Що передувало?

У лютому нинішнього року Міжнародний олімпійський комітет пообіцяв розглянути допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. Їх хотіли повернути на Олімпіаду-2024 у Парижі під прапором нейтралітету, що викликало критику в Україні та світі.

Більшість спортсменів рф є представниками Центрального спортивнивного клубу Армії (ЦСКА) і товариства «Динамо». Вони ж належать ФСБ, Росгвардії та МВС. Останні, до речі, беруть безпосередню участь в агресії проти України на тому ж рівні, що і військові, пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної політики України.

«Динамо» і ЦСКА отримали велику кількість нагород, навіть найбільшу. На Олімпіаді-2022 у Пекіні 88% медалей завоювали саме спортсмени російських силових структур. На Олімпіаді-2021 в Токіо ЦСКА і «Динамо» завоювали всі медалі збірної росії. Тому МОК має знати, що в рф майже немає спортсменів-олімпійців, які б не були частиною кремлівської військової машини. Це також стосується тренерів та інструкторів.

На початку червня нинішнього року спортсмени-олімпійці з усієї України підписали у Львові звернення до міжнародної олімпійської спільноти про недопуск спортсменів з росії та білорусі до усіх міжнародних змагань, зокрема Олімпійських ігор-2024.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: