«Будуємо великі торгові центри у маленьких містах»: хто такі WR Group

image-13

West Realty Group була створена для надання послуг здачі в оренду комерційних об’єктів. А вже через кілька років компанія почала розвивати інфраструктуру українських міст.

Засновник компанії Петро Пуняк розповів Дивись.info трохи більше про діяльність підприємства і про те, яку користь це приносить людям.

Компанія займається управлінням комерційною нерухомістю

WR Group почала свою діяльність у 2019 році, якраз у розпал коронавірусу. На той час в Україні та й загалом у світі виникла потреба у навичках керувати компаніями у непередбачуваних обставинах: бізнес-управлінці потребували підтримки. WR Group цю підтримку почали надавати як послугу, до якої входили маркетинг, консалтинг, юридичні послуги й технічне управління. А вже пізніше, отримавши більше досвіду, команда експертів на чолі з Петром Пуняком вдосконалила сервіс й почала надавати повний цикл послуг з управління комерційною нерухомістю:

  • шукає та купує земельну ділянку;
  • розробляє проект та концепцію;
  • здійснює фінансові й математичні розрахунки;
  • співпрацює з архітекторами;
  • організовує процес будівництва;
  • реалізовує відкриття об'єкта;
  • допомагає з функціоналом.

Йдеться саме про торгові та офісні центри. Їх облаштовують до індивідуальних потреб не тільки замовника, але й людей, які живуть поруч.

Океан, ТЦ, Львів. Реалізовано: WR Group.

Під управлінням: WR Group, Енциклопедія Новобудов

Станом на сьогодні підприємство відкрило дев'ять торгових центрів на у Львові та Львівській області. Усі вони вже працюють. Але на тому далеко не кінець: наступного року компанія планує реалізувати ще п'ять великих комерційних об'єктів.

Такі проекти сприяють розвитку інфраструктури міст

До прикладу, у Франківському районі Львова компанія відкрила два торгові центри, розташовані неподалік один одного. Враховуючи географічну близькість об'єктів, їх створили різними. Один з них має назву Fabrik й розміщений біля перехрестя вулиць Стрийська-Наукова, на перетині трьох районів Львова: Сихівський, Франківський та Галицький. Поруч з комплексом розташована хороша транспортна розв’язка, тому локація ТЦ є зручною як для мешканців Львова, так і для його гостей. 

Fabrik, ТЦ, Львів. Реалізовано: WR Group.

Під управлінням: WR Group, Енцикропедія Новобудов

Поруч розташовується інший торговий центр — ЛАЗ-695. Це місце для розваг, шопінгу та догляду за здоров'ям. Там є велика розважальна зона, кав’ярня, стоматологія, аптека, магазин меблів, зручний магазин продуктів харчування та інших товарів, а ще — тренажерний зал.

«Людям, які живуть поруч, торгові центри подобаються. До того там була будівля, яка вже розвалювалася, не було благоустрою, важко було пройти чи проїхати. А зараз там все дуже гарно виглядає. Крім того, наші два комплекси дали старт розвитку тому мікрорайону. Побільшало і багатоквартирних комплексів навколо», - розповідає засновник компанії.

LAZ, ТЦ, Львів. Реалізовано: WR Group.

Під управлінням: WR Group, Енцикропедія Новобудов

Вони будують невеликі торгові центри у маленьких містечках

«Формат невеликих торгових центрів за межами великих міст творить основу концепції роботи компанії», - каже Петро Пуняк. Йдеться про об'єкти у Новому Роздолі, Червонограді, Дрогобичі та Трускавці. Фішкою компанії є будівництво ще й великих дитячих майданчиків біля таких комплексів. Це додатково зони для проведення вихідного дня з дітьми, а не лише шопінг та покупки. Фактично такий формат задовільняє всі потреби містян, зокрема - забезпечує багато робочих місць.

«Такий формат: ми заходимо у маленьке місто та будуємо великий торговий центр. Це повністю закриває запит, який є у місцевості: люди отримують можливість здійснювати покупки та розважатися у себе в місті, до того ж з'являються нові можливості для бізнесу. Для мешканців це, подекуди, свято».

WR Group планує будувати такі об'єкти ще у Стрию на Львівщині та в Івано-Франківській області - в Калуші.

Майдан,ТЦ, Червоноград. Реалізовано: WR Group.

Під управлінням: WR Group, Енцикропедія Новобудов

Компанія продовжує роботу в умовах війни

Зараз WR Group налічує кілька комплексів, відкриття яких було заплановане на весну 2022 року. Йдеться про ТОЦ Fabrik, ТРЦ ЛАЗ-695 та ТРЦ Майдан. Останній з них розташований у Червонограді й має площу близько 20 тисяч квадратних метрів. Відкрити ці об'єкти виявилось доволі складно: перемовини з підрядниками та орендарями були важкі та тривалі. До того ж багато хто на той момент виїхав із країни або ж призупинив роботу. Але проєки були успішно реалізовані, й WR Group таким чином продовжила свій розвиток навіть після повномасштабного вторгнення:

«До прикладу, недавно, 10 червня, ми відкрили новий торговий центр у Дрогобичі, а 17 червня — у Трускавці. Ось ці об'єкти ми задумали і почали будувати вже під час повномасштабної війни. Реалізували їх за 11 місяців, незважаючи на складну ситуацію».

Вектор, ТРЦ, Трускавець. Реалізовано: WR Group.

Під управлінням: WR Group, Енциклопедія Новобудов

Петро Пуняк переконаний, що після закінчення війни інтерес до інвестицій в Україну зросте. Йдеться, першочергово, про західні компанії та фонди. Тож він радить не зволікати українським інвесторам й вкладатися у розвиток всього українського.

Читайте також: Military tech, медицина та будівництво: який бізнес буде популярним після війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: