На Росії зареєстрували пропагандистський проєкт «Другая Украина», який очолив Медведчук

Віктор Медведчук

На Росії офіційно зареєстрували політичний проєкт «Другая Украина». До цього він був неформальною організацією. Проєкт очолив Віктор Медведчук, а головою виконкому став колишній український журналіст Денис Жарких.

Про це повідомили журналісти «Схем» (проєкт Радіо Свобода) з посиланням на дані реєстру юридичних осіб РФ.

Там розповіли, що у червні цього року в Москві був створений громадський рух «Региональное общественное движение «За развитие гражданского общества «Другая Украина», що зареєстрований за дресою провулок Кемарницький, 9.

До того ж, «Другая Украина» заявила про інтелектуальну власність на товарні знаки: «Настоящая Украина», «Голос другой Украины» та «Другая Украина».

Так, згідно з таких видів діяльності, «Другая Украина» є громадською нерелігійною організацією, а не політичною партією, тому вона не може брати участі у виборах до місцевих рад чи до державної думи РФ.

Відомо, що головою виконавчого комітету організації став Денис Жарких, а головою ради руху, повідомляється на сторінці у фейсбуці «Другой Украины», є Віктор Медведчук.

Довідка

За інформацією "Радіо Свобода", Денис Жарких – колишній український журналіст. Він є політичним коментатором на майданчиках Віктора Медведчука. Зокрема з 2015 року, коли Медведчук ще не був народним депутатом України, а очолював проросійський рух «Український вибір». Після того, як канал «112 Україна» став підконтрольним найближчому оточенню Медведчука, журналіст став ведучим програми «По суті» на цьому каналі.

У 2018-му тодішній генпрокурор Юрій Луценко ініційовував перевірку публічних висловлювань Жарких. Офіс генпрокурора не відповів на запитання журналістів «Схем» щодо наслідків тієї перевірки. Ексгенпрокурор Юрій Луценко також не відповів журналістам.

За інформацією джерел журналістів «Схем», у одному з правоохоронних органів, незважаючи, що Денису Жарких 55 років, він перетнув українсько-словацький кордон у вересні 2022 року. Прикордонна служба не надала відповіді на запитання, на яких підставах йому дозволили виїхати під час воєнного стану.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що мешканка Сокаля говорила російську пропаганду в маршрутці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: