У новому пологовому відділенні, яке відкрили торік у Львові, народилося майже 400 немовлят

немовля
Фото: volyn24.com, ілюстративне

За рік у новому пологовому відділенні лікарні Святого Миколая, що на вулиці Пилипа Орлика у Львові, пройшло 204 пологів. Спостерігається позитивна динаміка із народжуваністю.

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповів його завідувач, акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко.

«Ми відкрились торік у серпні. Минулого року пройшли 204 пологів. Станом на зараз відбулися 357. За кількістю ми бачимо позитивну динаміку, якщо говорити конкретно про наше відділення», — відповів він на питання щодо народжуваності.

Він також зазначив, що ситуація по всій Україні є складною зважаючи на повномашстабне вторгнення росіян.

«Якщо говорити про всю Україну, то не зможу відповісти. Ситуація є складною через вторгнення. Частина жінок репредуктивного віку виїхала за кордон, але частина зі Сходу країни переїхала на Захід. Тому цифри можуть бути різними», — додав акушер-гінеколог.

Також в інтерв'ю Надіжко розповів, що у лікарні на Орлика у Львові 90% пологів проходять з «епідуралкою».

Нагадуємо, нове пологове відділення у лікарні Святого Миколая, що на вулиці Пилипа Орлика у Львові, відкрили наприкінці серпня 2022 року. Уже в жовтні там розповіли, що в стінах медзакладу народилось 100 малюків.

Вальдемар Надіжко — акушер-гінеколог, у якого понад 20 років досвіду, та завідувач львівського пологового будинку, прийняв тисячі успішних пологів.

Більше — у відеоформаті нижче. Там додатково обговорили питання щодо відпульсовування пуповини, максимальну кількість розтинів у породіллі під час пологів, плановий кесарський розтин та вузький таз у жінки при надіїА також поставили запитання від глядачів:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: