Україна отримала грантову матеріальну допомогу від США у розмірі $1,25 млрд

5

До державного бюджету України надійшли грантові кошти в розмірі 1,25 мільярда доларів від Сполучених Штатів на часткову компенсацію видатків держбюджету, що не пов’язані з галузями безпеки й оборони.

Про це повідомиляє Міністерство фінансів України.

Грант виділений через Цільовий фонд Світового банку в межах п’ятого додаткового фінансування для проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE).

Залучені гроші спрямують на відшкодування видатків держбюджету, зокрема на заробітну плату працівникам державних органів та виплати соціальної допомоги ВПО, людям з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям та іншим. 

«Безповоротна фінансова допомога від США є надзвичайно важливим елементом у підтримці держбюджету України під час опору повномасштабній агресії рф. Черговий грант допоможе уряду України відшкодувати пріоритетні видатки соціальної та гуманітарної сфери», — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Довідка

PEACE — спільний проєкт із Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР). Його загальна сума — 16,5 млрд доларів та 1,4 млрд євро (позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів).

Нагадаємо, Світовий банк виділив Україні 1,5 мільярда доларів фінансової допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: