У Львові в модульному містечку обладнали інклюзивний будиночок для людей з інвалідністю

screenshot2023-1e76cf02
Фото: ЛМР

У Львові на Сихові перший поверх одного з модульних будиночків містечка зробили інклюзивним. Таким чином його адаптували під потреби людей з інвалідністю.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, зараз в будиночку мешкає 11 людей з інвалідністю та ті, хто їх супроводжує. Крім цього, сюди щотижня приїздять лікарі, які консультують та надають медичні послуги. Все для того, аби максимально допомогти тим, хто тут проживає. Загалом у модульному містечку на Сихові зараз безкоштовно мешкає 939 людей.

У пресслужбі Львівської міськради зазначили, щоб людям з інвалідністю було комфортно, тут обладнали інклюзивні душові та туалети. Все це погодили з компанією-виробником модульних будинків, адже у попередніх варіантах душові кабіни з високим порогом одразу вмонтовані у сантехнічному модулі. Тож їх  довелося вирізати та встановити нові душові – такі, щоб можна було заїхати на кріслі колісному.

Крім того, спеціально облаштували кімнати: замість двоповерхового ліжка – односпальне або двоспальне, на яке людині зручно пересісти з крісла. Також у кожній кімнаті залишилось ліжко для того, хто супроводжує людину з інвалідністю.

Відео: Максим Гнип

Керівник центру соціальної підтримки та координатор модульних містечок Володимир Головатий підкреслив, що модульне містечко було облаштоване зимою цього року, і вже в березні побачили потребу в такому інклюзивному помешканні. Бо дуже багато цивільних були з ампутаціями. Майже півтора місяці ми вели перемовини із виробником цього будинку, і в середині травня облаштували перший поверх модульного містечка 8-го будинку.

За словами Головатого, в будівлі є 21 житлова кімната, де можуть проживати люди з інвалідністю, одна окрема кімната є для медичного працівника. Зараз маємо вільних 10 кімнат, тобто ще можна поселити сюди 10 людей з інвалідністю зі своїми рідними. Сюди поселяємо людей, які завершили лікування і потребують додаткових житлових умов і догляду.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові на площі Двірцевій облаштують інформаційний простір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: