Цього місяця почнеться тренування українських пілотів на F-16, – Зеленський

3e4873ace6b069bb94e5d799cb175e05_1690984199_extra_large
Фото: ОП

У середу, 2 серпня, Президент України Володимир Зеленський виступив на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України. Під час промови він розповів, що тренування українських пілотів на літаках F-16 розпочнеться вже цього місяця.

Про це повідомили в Офісі Президента.

«F-16. Цього місяця почнеться тренування наших українських пілотів. Зараз варто працювати на сто відсотків із країнами, які мають ці літаки і які зможуть нам після навчання їх передати. Це потужне, складне завдання. Якнайшвидше має відбутися постачання та бойове застосування F-16 нашими пілотами. І ви розумієте, про які країни йдеться», - зазначив президент.

Крім того, Володимир Зеленський повідомив, що восени в Україні відбудеться перший форум оборонних індустрій, де будуть як українські, так іноземні компанії.

Нагадаємо, раніше міністр США розповів, що винищувачі F-16 можуть прибути в Україну щонайменше за декілька місяців.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: