Стискала серце: львівські лікарі врятували хлопчика з деформацією грудної клітки

365431704_611655817771505_1686675774879762476_n
Фото: Перше медичне об'єднання

У Львові хірурги лікарні Святого Миколая прооперували 13-річного хлопчика, в якого була складна деформація грудної клітки. Крім того, лікарі виконали операцію в найменш травматичний з можливих способів — без розрізу грудини.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що така деформація виникла в дитини після того, як йому зробили операцію на серці. Остап народився із вадою серця (легенева артерія та аорта дитини помінялися місцями).Це загрожувало життю малюка, тому на  шосту добу від народження його терміново прооперували. Ваду серця вдалося скорегувати, однак тоді  змістилася грудина дитини

«Спершу ця деформація була малопомітною і не впливала на якість життя дитини. Та хлопчик ріс і в юному віці зміщення посилилось та почало стискати внутрішні органи. Зокрема, легені та серце. Остапу стало складно дихати. Також страждав підліток і від психологічного дискомфорту — деформація стала помітною візуально», розповіли в Першому медичному об'єднанні.

Фото: Перше медичне об'єднання

Так, львівські хірурги прооперували хлопчика за методикою Nuss — з невеликим доступом. Спеціалісти через 5-см розріз відділили серце від грудини та виконали так званий кардіоліз. Тоді вони через 5-мм проколи, ввели пластину та прикріпили її до ребер. Це дозволило укріпити грудину.

За словами лікарів,  через кілька років, щойно грудна клітка Остапа набуде правильної форми та зміцніє, лікарі виймуть пластину.

На 8 день після операції дитину повернуся додому, адже він добре почувається. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські лікарі врятували чоловіка, який не міг їсти та постійно мучився від болю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: