На Самбірщині в 4 громадах демонтували усі радянські памʼятники

image-94
Фото: ЛОВА

2 серпня під час виїзної наради обласної робочої групи з питань декомунізації у Самборі підбили підсумки процесу декомунізації. Там зазначили, що чотири громади позбулися усі радянські пам'ятники.

Про це повідомили в Львівській обласній раді.

Там розповіли, що участь в нараді взяли заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник, перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, представники районної військової адміністрації та голови громад Самбірського району.

Зокрема Юрій Холод розповів, що на Самбірщині робоча група нарахувала 43 обʼєкти, яких за законом та відповідно до рішення Львівської обласної ради маємо позбутися з громадських просторів до кінця 2023 року. Ще один ми виявили під час наради. Це солдат на цвинтарі у Старому Самборі.

Крім того, за його словами, громади демонтували 70%, тобто 29 із виявлених обʼєктів. Ще чотири демонтовані частково. На сьогодні чотири громади Самбірщини вже позбулися всіх радянських памʼятників. Юрій Холод зазначив, що до середини серпня в районі планують демонтувати всі ідоли тоталітаризму і прослави чужої армії.

Фото: ЛОР

Депутат та учасник робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА Захар Миляник повідомив, що від початку року Львівщина позбулася 170 памʼятників армії окупанта. Ще понад 110 обʼєктів радянської пропаганди чекають своєї черги.

Він зазначив, що наразі найгірша ситуація на Самбірщині – у Старосамбірській громаді. Тут залишається 4 обʼєкти, жоден із виявлених не демонтований.

Також Захар Миляник підкреслив, що процес можуть завершити процес декомунізації до кінця року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Львівщині знесли ще десять радянських пам'ятників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: