На Львівщині зафіксували 10 випадків епідемічного паротиту

про

В червні 2023 року в Львівській області зареєстровали 7 випадків епідемічного паротиту. При цьому за аналогічний період 2022 року не зафіксували жодного випадку захворювання

Про це повідомила генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

У перший місяць літа 2023 року на свинку захворіли 5 дітей, серед них 2 віком 5-9 років і ще 3 віком 10-14 років. Серед дорослих зафіксували 2 випадки (17 та 46 років).

За 6 місяців 2023 зареєстрували 10 випадків епідемічного паротиту, хоча за цей період у 2022 року не зафіксували жодного випадку. Вже захворіли 6 дітей та 4 дорослих.

Найбільше у 2023 році на Львівщині на свинку хворіли у Самбірському, Стрийському та Дрогобицькому районах.

Довідка

Свинка (епідемічний паротит) - це інфекційне захворювання, під час якого відбувається ураження привушних залоз. При захворюванні можливе порушення роботи підшлункової залози, щитовидної або паращитовидної залози, а також центральної нервової системи. Хвороба розвивається через вірус із сімейства параміксовірусів, який розмножується в верхніх дихальних шляхах, проникає в кровотік і вражає весь організм. Паротит у дітей зустрічається найбільш часто (у віці 3-15 років), після чого залишається імунітет до хвороби на все життя.

Читайте також: Що таке ПТСР і чи можливо цьому зарадити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: