Британська розвідка підтвердила пошкодження десантного корабля рф

Безымянный

У ніч з 3 на 4 серпня 2023 року десантний корабель ВМФ РФ «Оленегорский горняк» майже напевно отримав серйозні пошкодження внаслідок удару, перебуваючи поблизу бази Чорноморського флоту (ЧФ) у Новоросійську.

Про це йдеться у звіті Міноборони Британії.

Зображення судна, нахиленого під кутом 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків отримали пошкодження і були пробиті, а зусилля екіпажу по ліквідації пошкоджень були неефективними.

Судно, яке регулярно призначається до складу Північного флоту Росії, посилило ЧФ після вторгнення Росії в Україну та часто перевозило військові та цивільні перевезення між Росією та окупованим Кримом, коли Керченський міст був порушений через напади.

"Оленегорський горняк" вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військово-морським судном, серйозно пошкодженим або знищеним після затоплення крейсера «Москва» 13 квітня 2022 року.

Це суттєвий удар по ЧФ, які раніше через високу загрозу Севастополю передислокували більшість своїх підрозділів до Новоросійська.

До слова, ввечері 4 серпня у Керченській протоці внаслідок атаки морських безпілотників, було пошкоджено російський танкер-хімовоз "SIG", на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: