Зеленський вважає, що найближчим часом Україну змушуватимуть починати переговори з росією - NYT

7617424a28af476488f9cfb9e8521fb5
Фото: Associated Press

На тлі мирного саміту щодо України, який триває в Саудівській Аравії, офіційний Київ наголосив, що припинення війни зараз стане "прелюдією до більшого насильства"

Президент Володимир Зеленський вважає, що найближчими місяцями на Україну посилиться тиск з метою пошуку миру шляхом переговорів.

Про це пише NYT, передає ТСН.

"Є країни, які можуть допомогти з безпековими та політичними пунктами мирного плану. Є країни, чий гуманітарний вплив, роль і традиції в міжнародних відносинах можуть допомогти з поверненням українських дітей, які були насильно депортовані до росії, з поверненням наших солдатів, як військових, так і цивільних полонених", - сказав Зеленський своїм дипломатам перед початком саміту в Саудівській Аравії.

Пріоритетом номер один, за його словами, є дати світові зрозуміти, що будь-яке завершення війни, яке залишить контроль росії над значною частиною України, буде слугувати лише прелюдією до більшого насильства.

Читайте також: У Керченській протоці морський дрон протаранив російський танкер

"Сила наших воїнів на фронті значною мірою є наслідком сили наших домовленостей з нашими друзями та партнерами", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у Саудівській Аравії розпочався мирний саміт щодо України. Під час нього високопосадовці приблизно з 40 країн, за виключенням рф, говоритимуть про варіанти припинення вторгнення росії до України. 

Читайте також: Україна робить дипломатичний крок, щоб послабити росію – NYT

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: