Де на Львівщині допоможуть ВПО відновити втрачені документи та знайти житло: список центрів

45ef97a4090e2c3959b832f69f495a13
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львівській області є центри, куди можна звернутися по допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які втратили свої документи або не мають де жити.

Список центрів опублікували в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації (ЛОВА).

Там розповіли, куди можна звернутися з цими питаннями.

Перелік центрів, куди можна звернутися

  • Львівський центр надання допомоги ВПО (ЦНАП, вул. Левицького, 67). Телефон для довідок: 032 25 00 877.

Телефон кейс-менеджера +380 98 837 21 23 Анна Щурко. Звертатись можна щодо програми фінансування відновлення документів (паспорта громадянина України, свідоцтво про народження відновлення документів про майно). Також можна отримати інформацію щодо ідентифікації особи для виготовлення документів. Цим займається також міграційна служба. У разі необхідності вас скерують до них.

У Координаційних центрах ж таку допомогу надає БО «Данська рада у справах біженців» та БО «NEEKA».  Зареєструватись на консультацію можна за посиланням: https://forms.gle/XWEre8Qw6oxGWNPt9.

З графіком виїздів партнерів у райони можна ознайомитися на сторінці Координаційного центру при Львівській ОВА.

У цей ЦНАП можна звернутись також з питанням поселення. Там ви зможете написати заяву на поселення у модульне містечко (поселення з документами і у порядку черги). Додатково можна телефонувати у прихистки, телефони яких є на дошці оголошень на Левицького, 67, або звернутись у центр соціального захисту і написати заяву на поселення у гуртожиток учбового закладу.

  • Центр обліку та нічного перебування бездомних (Львів, вул. Кирилівська, 3а). Телефони для довідок: 032 233 10 49, 032 233 14 79.

Сюди варто звертатись у крайньому випадку - без документів та коштів. Основними завданнями центру є реєстрація відповідно до законодавства бездомних громадян, надання соціально-побутових послуг (забезпечення ліжкомісцем, душем, пральнею тощо), інформаційних та правових послуг, сприяння в працевлаштуванні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові біля Головного залізничного вокзалу створять Центр надання інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: