У Львові лікарі врятували дівчинку, яка ледь не загинула через інфекцію

365662297_613776564226097_119998764100853037_n
Фото: Перше медичне об'єднання

У Львівській лікарні Святого Миколая хірурги врятували 7-річну дитину, нирки якої вразила невідома післяопераційна інфекція. За словами медиків, інфекція будь-якої миті могла поширитися по всьому організмі.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що Єва родом із Рівненської області. Нещодавно дівчинці видалили апендицит. Після операції вона вже понад тиждень як була вдома та мала б одужувати. Та раптово стан дівчинки почав погіршуватися: вона відмовлялася від їжі та води. Тоді її батьків це занепокоїло. 

У медичному закладі зазначили, що так в дитини почали відмовляти нирки. Коли Єву довезли каретою швидкої з Рівного до Львова, вони вже майже не працювали. Життя дитини було під загрозою.

За годину дівчинку перевезли до Львова, де хірурги її прооперували. За словами медиків, у будь-який момент інфекція могла поширитися по всьому організму, спричинити больовий шок та навіть смерть дитини.

Фото: Перше медичне об'єднання

«За допомогою уретероскопу — це ендоскопічний діагностичний інструмент — спеціалісти взялися шукати причину відмови нирок. Вони виявили, що органи дівчинки заповнені гноєм. Необхідно було екстрено зробити канал для відтоку сечі. Для цього лікарі виконали стентування. Вони провели із порожнини нирки до сечового міхура тоненькі трубочки — стенти», — розповіли в Першому медичному об’єднанні.  

Після операції та виведення нагноєння нирки Єви запрацювали. Кілька днів дівчинка провела в реанімації, де її стан швидко стабілізувався. Тепер дитина повернулася здоровою додому.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Львівщині зафіксували 10 випадків епідемічного паротиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: