Важила 700 грамів: львівські лікарі виходили передчасно народжене немовля

365266409_140549052424914_7626776883287659928_n
Фото: Львівська обласна дитяча лікарня "Охматдит"

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» виходили передчасно народжену дівчинку, яка важила всього 700 грамів. Крім того, в немовляти виявили некротизуючий ентероколіт.

Про це повідомили в «Охматдиті».

Там розповіли, що львів'янка народила дитину на 26 тижні вагітності із вагою 700 грам в одному із пологових міста Львова. На 28 день життя немовля поступило до шпиталю «Охматдиту». Тут в дівчинки Єви діагностували некротизуючий ентероколіт (НЕК), який вдалося вилікувати медикаментозно, без оперативного втручання.

Завідувач відділення анестезіології та інтесивної терапії Галина Заремба розповіла, що в дитини була і пневмонія. Тому вона довший час знаходилася на штучній вентиляції легень. Не харчувалася два тижні, була на повному парантеральному харчуванні, за нею також постійно спостерігали хірурги.

За словами мами дівчинки вікторії, зараз вага Єви 3700 кг. Крім того, після лікування та реабілітації лікар-офтальмолог Наталія Гудима провела дитині лазерну корекцію ретинопатії, яка минула успішно.

Довідка

За інформацією медичного закладу, некротизуючий ентероколіт (НЕК) - це захворювання, яке виникає внаслідок тяжкого ураження незрілого кишечника, яке спричинюється поєднаною дією кількох потенційно шкідливих чинників.

НЕК є найбільш поширеним захворюванням шлунково-кишкового тракту. Через кілька годин після появи перших клінічних симптомів захворювання може швидко прогресувати з розвитком некрозу кишечника, шоку і смерті.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові лікарі врятували дівчинку, яка ледь не загинула через інфекцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: