В Україні пропонують святкувати День подяки

rada_verkhovna_sayt_1_650x410
Фото: Верховна Рада України

В Україні пропонують додати нове свято, яке б відзначали на державному рівні, а саме День подяки. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт у понеділок, 7 серпня.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, де розмістили законопроєкт №9574 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День подяки».

У документі йдеться, що нове свято пропонують відзначати 22 жовтня. Оскільки в цей день у світі відзначають День змін на краще. Крім того, така пора вважають творчі законопроєкту «сприятиме святкуванню за родинним столом».

«Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити», – зазначено в законопроєкті про свято.

Крім того в пояснювальній записці пояснили, що метою законопроєкту є формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує.

Підкреслимо, що ініціатором такого свята став нардеп «Слуги народу» Георгій Мазурашу з Чернівецької області, який раніше пропонував змінити текст гімну на більш «позитивний».

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що ПЦУ ініціює перенесення Дня захисників і захисниць на 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: