У Львові 6-річна дитина проковтнула деталь від засобу для інгаляції

b802ddf9-f065-48a0-b686-fefff96753f5
Фото: лікарні

У Львові до медичного закладу звернулися батьки 6-річну дитини, яка проковтнула деталь для інгаляції. Лікарі прооперували дівчинку, а вже на наступний день її виписали додому.

Про це повідомили в Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит».

Там розповіли, що сімʼя дитини зі Львова. Коли старший брат дівчинки хворів бронхітом і мама робила йому інгаляції, то деталь від засобу для інгаляцій впала на підлогу. В цей час предмет схопила 6-річна Андріана та проковтнула її. Цього спочатку не помітила матір. Тому опісля дитина ще поїла.

За словами медичного закладу, згодом в дівчинки з'явилися перші симптоми: почалися позови до блювання. Андріана почала душитися власною слиною і не могла ковтати. З такими скаргами сім'я звернулася до «Охматдиту».

«Ми зробили знімок. На рентгенографії не було видно ніяких змін. Але клініка стороннього тіла стравоходу, тобто непрохідності стравоходу була. Відтак, ми прийняли рішення провести діагностичну езофагоскопію. Під час процедури ми побачили, так сказати, аж вкінці тунелю цю деталь від інгаляцій. А вкінці тунелю, тому що над небулою була пережована сосиска, яку теж треба було забрати аби дістатися до самої деталі засобу. Довго тривала ця операція», – розповів дитячий хірург лікарні Олександр Колодій.

На наступний день після операції дитину виписали додому у задовільному стані. Тоді вона вже змогла нормально їсти та ковтати.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські лікарі успішно прооперували підлітків з важкою деформацією грудної клітки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: