Як продовжити дію довідки про інвалідність і право на отримання виплат під час воєнного стану

picture
Фото ілюстратине: з відкритих джерел

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, що на період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи є спрощеною. Тому, якщо людині потрібно встановити інвалідність, але вона не може прибути на огляд, — МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії медзакладу. 

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Там зазначили, якщо за якихось обставин ви або ваша дитина не можете пройти обстеження для експертизи ЛКК й направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

За словами МОЗ, усі соціальні виплати та пільги зберігаються за вами до закінчення строку проходження повторного огляду. 

«Звертаємо вашу увагу, що у штатному режимі працюють лише ті медико-соціальні експертні комісії, що знаходяться на підконтрольній уряду України території. Спільно з органами соціального захисту вони допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у питаннях проходження медико-соціальної експертизи», - повідомили в міністерстві.

Крім того, в МОЗ також підкреслили, що на тих територіях України, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК призупинено. Самі комісії переїжджають на інші, більш безпечні, території. 

Зазначимо, що ознайомитися з адресою усіх МСЕК в Україні можна за посиланням або за номером телефону «гарячої лінії» МОЗ: 0 800 60 20 19. 

Також Міністерство охорони здоров'я нагадало, що питання регулювання соціальних виплат людям з інвалідністю належить до компетенції Міністерства соціальної політики України. Тож у разі питань ви можете звертатись на номер 15-39 або на «гарячу лінію» Національної соціальної сервісної служби України (Нацсоцслужба) – (044) 289- 87-89.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що таке ПТСР і чи можливо цьому зарадити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: