Збирає кошти на ЗСУ: до Львова з Франції приїхав на велосипеді 70-річний лікар

image (3)
Фото: ЛМР

Французький медик Карім Лунісі вирушив в таку подорож для того, щоб зібрати кошти на закупівлю генераторів та аптечок для українців. Він вже подолав на велосипеді 4000 км з Франції до України через Швейцарію, Німеччину, Австрію, Чехію та Польщу.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що 11 серпня француз зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим.

За інформацією ЛМР, в свою поїздку іноземний медик вирушив ще в червні. Сьогодні він прибув до Львова, а згодом має намір поїхати до Києва. Увесь його запланований маршрут складає близько 4500 км.

Фото: ЛМР

У міськраді також зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення Карім намагався вступити до ЗСУ як доброволець, але через вік і недостатній рівень знання англійської мови його не взяли. Після цього чоловік вирішив допомагати благодійністю,. Тому збирає кошти на закупівлю генераторів та медичних аптечок для військових.

«Я приїхав сюди від імені всіх людей, які хочуть миру, і своїм візитом хочу нагадати всьому світу, що війна в Україні триває. Важливо власним прикладом надихати людей допомагати вашій країні. Вперше я був у Львові минулої весни, коли тільки почалась велика війна. Вірю, що наступного разу, коли знову приїду до вашого красивого міста, зможу привезти допомогу, на яку зараз збираю кошти», – розповів Карім Лунісі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові амерканські лікарі безкоштовно оперуватимуть пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: