Львівські садівники вперше обстежили дерева на території шкіл і садочків та знайшли цінні

1-443dece1
Фото: управління екології ЛМР

Восени та влітку нинішнього року садівники Львова вперше обстежили стан озеленення на територіях закладів освіти та виявили понад 40 дерев, які невдовзі внесуть до переліку особливо цінних насаджень міста.

Про це розповіли у міському управлінні екологіх та природних ресурсів.

Так, у Львові проінспектували озеленення 242 закладів освіти, себто дитячих садків, шкіл та ліцеїв. Фахівці виявили цінні липу, модрину, ясен, дуб черепицевий, клен татарський, ялиці, каштан їстівний, магнолію та скумпію. Згодом ці дерева перебуватимуть під особливим наглядом та захистом.

«Фантастичну липу відшукали у школі "Джерельце" по вулиці Академіка Сахарова, 80. Цей будинок колись придбав Андрей Шептицький і заснував там у 1929 році монастир і притулок для бідних дівчат та служниць. Липа широколиста, ймовірно, посаджена ним навесні 1930 року. Обхват її стовбура 420 см, діаметр 134 см, а висота 26 м», — повідомили у відомстві.

Тепер комісія, створена управлінням екології та природних ресурсів, разом із науковцями проведе ретельний огляд дерев, зробить заміри і складе відповідні акти. Дерева хочуть внести до переліку особливо цінних великовікових насаджень Львівської міської територіальної громади, затвердженого виконавчим комітетом.

Зараз перелік налічує 154 дерева, які перебувають під особливим наглядом і захистом.

Нагадуємо, у межах реконструкції вулиці Степана Бандери у Львові висадять 108 дерев. Це більш, ніж повалив буревій торік і зрізали через ремонти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: