У Львові протезують 22-річного воїна із Київщини

366963740_617430043860749_2650769463174254861_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові готують до протезування руку 22-річного воїна Георгія Раскалєя із Ірпеня Київської області. захисник нині проходить реабілітацію.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

На війні із рф хлопець пішов у 19 років. Воював на донецькому напрямкові.

Важке поранення Георгій отримав у травні нинішнього року в районі Бахмута. Ворожа міна влучила прямо в бліндаж, де був молодий боєць. Приліт - це останнє, що він пам’ятає про події того дня. Осколки посікли все тіло хлопця. На місці в нього стається три крововиливи у мозок. Першу допомогу Георгію надають побратими. Далі стабілізаційний пункт і лікарня Дніпра, де в захисника ще й зупиняється дихання.

Праву руку, яку найбільше пошматували уламки міни, врятувати було неможливо, тож медикам довелося її ампутувати. В Дніпро до важко пораненого сина приїздить мама, відтоді вона весь час поруч. Після довгої боротьби і надзусиль лікарям вдається вибороти у смерті життя молодого воїна. До тями Георгій приходить вже в столичній лікарні. Стан - не критичний, але все ще важкий. А шанси на відновлення - мізерні. Хлопець не міг навіть сидіти впродовж 20 секунд - не те, що ходити.

«При надходженні стан пацієнта був складним. Георгій потребував сторонньої допомоги при пересуванні і обслуговуванні. Також його необхідна була корекція сну та інших фізіологічних процесів. Вже після 2 тижнів роботи нашої команди воїн зробив величезні успіхи. Він вже самостійно ходить без допомоги сторонніх. Щодня, активно займається із фізичними терапевтами і поступово фізіологічні процеси приходять в норму. Невдовзі він отримає протез та повернеться до повноцінного життя», — каже Андрій Андрош, лікуючий лікар Георгія у Львові.

Заняття воїна починаються о 8 ранку та тривають до 16:00 години.

«Лікарі сказали мені: те, що я зможу вирвати за пів року - те і буде моє. Бо далі нейропластичність мозку зменшується, тому я й працюю за десятьох". У Львові Георгієві допомагають одужати не лише наші спеціалісти, його власна сила волі, а й материнська підтримка. Тож після відновлення хлопець хоче, першою чергою, здійснити не свою, а мамину мрію - тур Європою. Бо саме мама ці найскладніші в житті три місяці була його найбільшою підтримкою та мотивацією - знову стати на ноги», — каже сам Георгій.

Нагадуємо, у Львові протезували воїна, який втратив обидві ноги у полоні рф.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів. Так, нещодавно протез руки отримала перша дитина. Це 13-річний Дмитро, син воїна ЗСУ. Він втратив руку, коли допомагав мамі по господарству. У підлітка міоелектричний протез. Керувати ним він зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів руки. Його виготовила німецька компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: