Для стрільця NOSORIG: львів'яни створили унікальну систему захисту

img8201-e735fd3c
Фото: пресслужба ЛМР

Нову систему захисту у вигляді унікального туреля для стрільця NOSORIG за доволі короткий час розробило одне з львівських підприємств. Розробку вже передали військовим на фронт.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що розробку створили співзасновники львівського дизайн-бюро Hochu rayu, підрозділу розвитку та інновацій, які зараз служать в ЗСУ, спільно з львівськими інженерами.

За словами співзасновників дизайн-бюро Hochu rayu та військовослужбовець Віталій Кирилів, коли розпочалась повномасштабна війна, вони з братом Юрієм пішли захищати Україну. І почали шукати можливостей застосуванню своїх професійних навиків для Збройних Сил. Спершу їм вдалося спроєктувати мобільну зброярню, майстерню на пікапі, а пізніше вони розробили NOSORIG – унікальну конструкцію турелі з круговим захистом, що встановлюється на броньовану техніку – колісну та гусеничну.

«Отримуючи іноземну техніку, її потрібно озброїти. І важливо зробити це так, щоб максимально захистити кулеметника. Саме для цього ми створити турель. Це пристрій, який встановлюється на техніку для кулемету і з якого комфортно можна вести вогонь. Ті турелі, які є в нас і за кордоном, це або просто труба, на яку ставиться кулемет, або половинчаста турель, яка прикриває лише низ солдата, а верх повністю відкритий і не захищений. А на передовій йдуть прямі зіткнення, дистанції дуже короткі, і кулеметник – це пріоритетна ціль. Тому нашим завданням було зробити так, щоб він був і морально, і фізично захищений. Бо наша цінність – це люди», – розповів Віталій Кирилів.

Він також додав, що саме цей виріб є в керуванні людиною – тобто не автоматика, і тому він дуже доступний за ціною.Розробники хотіли, щоб ціна була не висока, але виріб максимально відповідав своєму задуму.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли, що Україна розробила власні системи ППО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: