Україна розробила власні системи ППО

2869119
Фото: Скриншот

Українські системи ППО мають середню дальність дії, вони близькі до HAWK. Також Україна працює над виробництвом снарядів "натівського" калібру

Україна розробила власні системи ППО середньої дальності, а також працює над виробництвом 155-мм снарядів "натівського" калібру.

Про це у суботу, 22 липня, розповів заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі телемарафону, пише Кореспондент.

"У нас є системи ППО. Найновіші. Вони зараз середньої дальності дії. Це, звичайно, не аналог Patriot, SAMP-T або IRIS-T, я думаю, вони близькі до HAWK, або таких середньої дальності систем, які є українського виробництва та української розробки", - заявив Чернєв.

Він зазначив, що ракети до систем також готові. Наразі системи проходять тестування "і досить вдало". Чернєв також зазначив, що Україна працює над розвитком виробництва власних снарядів і мін.

"Снарядна програма запустилася ще минулого року і кожен місяць у нас є зростання за кількістю виробництва і 82-мм мін, і 120-мм мін, і 122-мм снаряду. Працюємо над тим, щоб виробляти 155-мм снаряд також в Україні. Дуже помітне є зростання місяць до місяця з виробництва цих снарядів в Україні", - сказав Чернєв.

За його словами, до виробництва залучені також приватні підрядники.

"Це виробляє не тільки держава. А і приватні підрядники, які виробляють частково якісь корпуси до мін чи ще щось інше. Але ми задіюємо максимально всі ресурси для того, щоб збільшити цю снарядну програму", – додав депутат.

Він наголосив, що українські снаряди втричі дешевші за закордонні. Попри таку різницю у цінах зараз Україна змушена покупати іноземні боєприпаси.

"Снаряд, який виробляється в Україні, коштує втричі дешевше ніж те, що ми закуповуємо в інших країнах. Наприклад 122-мм снаряд або 152-мм снаряд. Тому що там є, скажімо так, націнка деяких продавців, які хочуть наживатися на війні... Але ми вимушені й за такі ціни купувати", – зазначив Чернєв, додавши, що тому Україна хоче максимально перекрити цей імпорт своїм виробництвом.

Нагадаємо, раніше у Білому домі розповіли, коли Україна отримає винищувачі F-16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: