Забудовник БК Bauhausen протермінував здачу ЖК Royal Park біля Львова майже на рік

ЖК Royal Park
ЖК Royal Park: зліва - ЖК станом на весну 2024 року, справа - візуалізація проєкту із сайту ЛУН/ІА Дивись.info

Інвестори в ЖК Royal Park, що у місті Дубляни, мали б отримати свої квартири ще рік тому. Натомість очікують закінчення будівництва у поточному 2024-му.

Про це Ольга Костів, одна із майбутніх мешканок, розповіла ІА Дивись.info.

Будівнитво ЖК Royal Park триває, але повільно та з тривалими перервами

У 2021 році Ольга та її чоловік вирішили придбати квартиру в ЖК Royal Park, що у місті Дубляни, біля Львова. У першій черзі будівництва на той момент вже мешкали люди. Для подружжя це стало «зеленим світлом», тож вони вклалися у будівництво. Платили готівкою.

Компанія обіцяла восьмиповерховий багатосекційний будинок з безшумним швидкісним ліфтом у кожному під'їзді, залізобетонним монолітним каркасом і самонесучими стінами. Отримати житло клієнти мали б у червні 2023 року, але очікування триває досі.

«Будівництво наразі майже на такому ж етапі, як і у 2021 році було. Тоді там були збудовані перші два поверхи та підземний паркінг. Зараз те ж саме — стоїть залитий моноліт. Обіцяють здати житло у вересні цього року. Але вони не встигнуть закінчити будівництво за чотири місяці», - розповідає Ольга.

Вона додає, що будівництво триває повільно й періодично зупиняється. Причини зупинки робіт забудовник називає різні: від мобілізацїії персоналу до канікул на свята.

«Кожного разу, коли їх запитую, що саме вони зараз роблять на будівництві, то чую відмовки якісь нові. До прикладу, почнуть робити роботи у січні, бо поки що у них канікули. Потім вони починають працювати після канікул, бо то є Різдво. Потім у них крани ламаються. Потім у них знову крани ламаються. Зараз у них працівників немає, бо усіх мобілізували. Але ми бачимо, що будівництва інших ЖК від інших забудовників тривають».

До слова, у Львові є й інші схожі історії. Зокрема, вкладники у квартири «ЄвроЛьвів» та «Рубікон Груп» у квітні цього року заявили, що забудовники не виконують свої зобов'язання перед інвесторами.

Після повномаштабного вторгення БК Bauhausen підняв ціну за квадратний метр

Після початку повномасштабного вторгнення забудовник підняв ціну за квадратний метр. Вкладники сприйняли це як належне і доплатили, каже Ольга:

«Ми купували невелику квартиру, тому зміна ціни не дуже на нас вплинула. Тим більше, ми розуміли, що війна впливає на вартість матеріалів, на кількість працівників і загалом на ринок. Платили різницю кожного місяця чемно. Як тільки виплатили всю суму — на тому все».

Ольга спілкується з компанією через відділ продажів. Керівники ж на контакт із клієнтами не виходять:

«Мій чоловік як інвестор відправляв лист-звернення до Bauhausen. Ми хотіли отримати інформацію про те, коли зможемо отримати квартири. Нам відповіли десь через місяць. Зазначили, що через війну і через те, що люди не платять, будівництво рухається повільно. Але ми бачимо фактично, що будівництво не рухається. Єдиний випадок був — на будівництві з'явилися троє чоловіків, які ніби щось робили».

скриншот відео, де видно працівника на будівництві ЖК Royal Park/матеріал наданий ІА Дивись.info Ольгою Костів

Забудовник пропонує клієнтам повернення коштів, але не всієї суми

У відповідь на скарги клієнтів компанія пропонує наступне рішення: Bauhausen повертає кошти, але з урахуванням штрафу за розірвання договору вкладниками.

«Не розуміємо, чому так: ми можемо розірвати договір із забудовником не з великого бажання, а тому що компанія не проводить роботи. Чому у такому випадку ми маємо платити штраф? Юристи кажуть, що ми мусимо платити все одно», - коментує Ольга Костів.

Що цікаво, на сайті ЛУН зазначено, що здача другої секції ЖК Royal Park розпочалася 3 квітня 2024 року. Наразі ІА Дивись.info звернулася до компанії Bauhausen та очікує на відповідь.

скриншот із сайту ЛУН/ІА Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: