Переніс 20 операцій: у Львові готують до протезування військового

368249903_619007647036322_794695081714474990_n
Фото: Перше медичне об'єднання

Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ до протезування готують українського воїна 29-річного Сергія Денисова, який втратив на війні кінцівки.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що чоловік вже переніс 20 операцій, низку переливань крові та чотири місяці мучився від болю. Обидві ноги військовий втратив під час боях за Харків, де підірвався одразу на кількох мінах у вересні минулого року.

За словами медичного закладу, найважчим завданням для лікарів було врятувати коліно воїна та уникнути додаткової реампутації. Коли їм це вдалося, Сергія відправили на реабілітацію та протезування у Центр НЕЗЛАМНІ. Адже тут багато спеціалістів докладають зусиль, аби якомога швидше поставити пацієнта на штучні кінцівки.

Фото: Перше медичне об'єднання

«Проблема в тому, що місяці без руху знерухомили суглоб Сергія, його коліно не розгинається - це називається контрактура. Аби її зняти, він щодня займається з фізичним терапевтом. Той каже, що є позитивна динаміка - амплітуда розгинання поступово збільшується», - зазначили в Першому медичному об'єднанні Львова.

У лікарні розповіли, що Сергій лікується вже майже рік, за який він втратив не лише ноги та літри крові. Крім того, він з дружиною під час війни втратив своє житло, бо туди влучила російська ракета.

Так, нині захисник відновлюється та готується до протезування.

Фото: Перше медичне об'єднання

Довідка

За інформацією Першого медичного об'єднання, Сергій Денисов з міста Вишгород, що на Київщині. Боротися за свою країну почав ще студентом - під час Революції Гідності. А після окупації Криму вирішив відстоювати свої ідеали вже зі зброєю в руках.

Спочатку військкоматі йому 8 разів відмовили, бо обмежено придатний навіть у військовий час. Але він вступив до лав добровольчого формування. Тож з 2015 року Сергій воює.

За роки на фронті жодного разу не думав повернутися до цивільного життя, бо певен, це те саме, що віддати все ворогові. Торік влітку Сергій одружився, а свій «медовий місяць» провів у боях за Харківщину.

Нагадаємо, раніше ми повідомили львівські лікарі пересадили нирку 7-річному хлопчику від посмертного донора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: