На Львівщині вже намолотили понад мільйон тонн зерна

жнива
Фото: Дивись.info

На Львівщині завершують збір врожаю. Йдеться про ранні зернові, зернобобові культури та ріпак. Цих культур засіяли на площі 217 тисяч гектарів намолотивши понад 1 мільйон тонн зерна.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку обласної військової адміністрації у четвер,, 17 серпня.

Так, на Львівщині вже зібрали ранніх зернових і зернобобових культур на площі понад 168 тисяч га (75,2 % посівної площі), намолотивши 840 тисяч тонн зерна, урожайність становила 51 центнер на гектар. До порівняння, торік за аналогічний період зібрали врожай з 164,5 тисяч гектарів.

Сільськогосподарські підприємства зібрали понад 76 тис. га (70,6 % площ) ранніх зернових і зернобобових культур, намолотивши 422,4 тис. тонн зерна. Урожайність становила - 55,4 ц/га. З цієї групи культур озимої пшениці зібрали на площі майже 58 тис. га (80%) та намолотили понад 333 тис. тонн зерна з урожайністю 56,7 ц/га. У середньому врожайність нижча на 4% від минулорічної, проте вищу від середньої по області отримали аграрії Червоноградського (60,4 ц/га), Самбірського (57,4 ц/га), Золочівського (57,3 ц/га) районів.

З групи технічних культур ріпаку (озимого і ярого) зібрали на площі 49 тис. га (90%), намолотивши 164 тис. тонн зерна з урожайністю 33,5 ц/га.

Поряд із проведенням збиральних робіт проводиться підготовка площ під посів озимих культур урожаю 2024 року. Прогнозовані площі ще не повністю сформовані, проте окремі господарства вже розпочали посів озимого ріпаку.

Нагадуємо, на Львівщині тривають жнива. Комбайни вже завершують обмолот ранніх зернових на заході України, зокрема і на Львівщині. Водночас триває посів озимого ріпаку під врожай 2024 року. Під нього планують відвести 34,7 тисяч гектарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: