Американська хірургиня прооперувала у Львові 13 дітей з вадами обличчя за три дні

367734296_619491560321264_8396891406021366924_n
Оксана Джексон. Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові з місією перебувала американська хірургиня українського походження Оксана Джексон. Тут вона із колегами провела консультації та прооперувала діток із вадами обличчя.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова 18 серпня.

Фахівчиня за три дні виконала 13 хірургічних втручань, а також провела пів сотні консультацій. Це був її перший візит до України.

Одні з тих, кому допомогла хірургиня - Петрик та Анастасія, вихованці Чинадіївського дитячого будинку, що на Закарпатті Вони - братик і сестричка. Обоє народилися з вадами обличчя. У Петрика - розщілина губи. Крім косметичного дефекту, ця вада також заважала хлопчику вільно дихати. У Насті теж були проблеми з диханням. У дівчинки - повна розщілина верхнього піднебіння, яка ще й зупиняла ріст зубів.

9-річного Петрика оперували першим. Коли він був немовлям, хлопчику вже проводили хірургічне втручання, але тієї операції було недостатньо. У Петрика залишилась асиметрія губ і носа. Разом із американською колегою наші хірурги виправили цю ваду. Вони видалили рубець і відкорегували губи, а перетинку носа вирівняли. Тож, крім косметичного ефекту, хлопчик нарешті зможе краще дихати.

8-річній Насті хірурги провели кісткову пластику - рідкісне й складне оперативне втручання. З губчастої речовини стегна спеціалісти сформували кістку та вживили її в ясна - в ділянку, де була розщілина. А вже за пів року з дівчинкою працюватимуть ортодонти, аби вирішити її проблему із зубами.

Таке ж хірургічне втручання із вживлення кістки виконали загалом трьом діткам. Крім того, оперували розщелини піднебіння та губ, виконували корекції вроджених та набутих вад обличчя дітям віком від 4 місяців до 15 років.

Довідка

Оксана Джексон - віцепрезидентка Американської асоціації розщілин губи та піднебіння. Лікарка має українське коріння і приїхала до Львова за покликом серця: «Мої батьки народилися тут, тому я відчуваю, що мені потрібно їхати до України в цей складний час і допомагати, чим можу».

Нагадуємо, у Львівській обласній клінічній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» працював Крейг Хобар (Craig Hobar), провідний американський краніо-фаціальний хірург, який спеціалізується на вроджених вадах обличчя (розщілини губи та піднебіння, вроджених та набутих деформаціях лицевого скелету).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: